arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat te verwachten van... een consultancy stage?
7 januari 2021 

Wat te verwachten van... een consultancy stage?

Wellicht komt het je bekend voor, Facility Management consultancy, maar wat houdt het precies in? En hoe ziet zo’n stage er precies uit? Daar gaan wij jou in deze blog meer over vertellen en wie weet kies jij er wel voor om een stage te lopen in dit vakgebied.

 

Wat is Facility Management Consultancy?

Wanneer je werkzaam bent voor een consultancy bureau, werk je voor opdrachtgevers in de facilitaire wereld. Deze opdrachtgevers hebben vaak een ‘vraagstuk’ dat zij opgelost willen hebben of waar zij een antwoord of advies op willen hebben. In Nederland kan je denken aan organisaties als Hospitality Group of Arrange Group, daar heb je misschien weleens van gehoord. Jij als Facility Management Consultant gaat hier de oplossingen voor zoeken en een advies over geven. Dit doe je door bijvoorbeeld onderzoek te doen binnen de organisatie, door met experts te spreken of door te brainstormen met het team van je klant. Voorbeelden van opdrachten zijn: een huisvestingsplan opstellen, een plan om te verduurzamen, het opstellen van een programma van eisen etc. Wat hier ook bij hoort is het ontwikkelen van strategieën en het doorvoeren van innovaties. Echt het oplossen van facilitaire vraagstukken dus!

 

Als consultant werk je dus aan verschillende projecten, dit kunnen projecten van korte of lange duur zijn met verschillende thema’s. Deze thema’s vragen verschillende expertises. Vaak heb je als consultant één of meerdere expertises op het gebied van Facility Management en ben je werkzaam in teams waar verschillende expertises gebundeld worden met elkaar. Je helpt organisaties met jouw aanbevelingen verder te ontwikkelen en te groeien.

 

Een stage in Facility Management Consultancy, wat ga je doen?

  • Tijdens je stage ga je aan het werk als startende consultant en assisteert het team waar nodig
  • Je gaat meedraaien met (verschillende) projecten en werken aan vraagstukken. Dit kan een advies zijn, maar ook een coaching traject bijvoorbeeld
  • Je gaat ondersteunen in onderzoekswerkzaamheden
  • Je houdt trends en ontwikkelingen nauw in de gaten om opdrachtgevers een passend advies te geven.
  • In sommigen gevallen kan het zo zijn dat een vraagstuk te combineren is met een opdracht die je voor je opleiding moet uitvoeren (bijvoorbeeld een onderzoek), dat is mooi meegenomen!

Wat ga je onder meer leren?

  • Je leert over facilitaire vraagstukken in de praktijk
  • Daarnaast leer je te werken in een multidisciplinair team
  • Ook leer je hoe de dynamiek werkt tussen klant en opdrachtgever, en hoe je kunt meebewegen met een klant
  • Je leert adviezen schrijven

 

Meer weten?

Heeft dit vakgebied jou enthousiast gemaakt en zou jij graag een buitenlandse stage willen volgen in dit vakgebied? Dat kan! Wij komen graag in contact met je om jouw vragen te beantwoorden. Wist je dat je vrijblijvend een kennismakingsgesprek in kunt plannen via de website? Of stuur een mailtje naar: info@the-world-of-yes.com.

 

Is Facility Management consultancy niet iets voor jou maar wil je wel op een buitenlandse stage? Of wil je meer lezen over de verschillende vakgebieden? Ook dit is mogelijk. Kijk even tussen onze andere blogs, hier kun je voorbeelden lezen van andere buitenlandse stages en vakgebieden.

Over de schrijver
Studenten inspireren en enthousiasmeren voor een buitenland stage is mijn passie. Door middel van blogs, tips, verhalen van andere studenten en een goede begeleiding helpen we jaarlijks tientallen studenten aan hun droomstage.
Reactie plaatsen