arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat te verwachten op... Malta!

Wat te verwachten op... Malta!

Vandaag een nieuwe blog in onze serie “wat te verwachten in…” Deze nieuwste blog gaat over wat te verwachten OP… Malta! Malta is een dwergstaat in Zuid-Europa, gelegen in de Middellandse Zee. Malta is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, vanwege het bruisende nachtleven. Met een rijke geschiedenis en cultuur en bezoekers van over de hele wereld is het een geweldige bestemming voor een stage in het buitenland. In deze nieuwe blog kijken we wat je kan verwachten tijdens jouw stage op Malta.

 

Cultuur

Malta heeft een rijke cultuur. De cultuur is een mix tussen allerlei verschillende culturen, zoals de Arabische, Spaanse, Franse, Romeinse en Engelse cultuur. Naast Maltees, is de tweede taal in de dwergstaat Engels. Malta heeft door deze vele culturele inbrengen een rijke geschiedenis. Dit is terug te zien in de oude gebouwen, kastelen, kerken en paleizen. Op het grootste eiland van Malta zijn de oudste stenen gebouwen van Europa te vinden, van 3600-2500 voor Christus. Qua geschiedenis en gebouwen is er dus genoeg te zien en beleven.

De mensen in Malta zijn over het algemeen heel gastvrij en plaatsen anderen boven zichzelf. Ze vinden het belangrijk om klaar te staan voor hun naasten. Naast gastvrij zijn Maltezen ook erg open, sociaal, en genieten ze van een grap hier en daar. Maltezen zijn humoristisch ingesteld en houden van grappen maken. Ook in de communicatie zijn ze vaak direct, maar maken ze gebruik van humor.

Ook zijn de Maltezen aanhankelijk. Ze kussen en knuffelen snel met mensen die ze hebben leren kennen. Familie is in de dwergstaat erg belangrijk en de Maltezen vinden het dan ook erg belangrijk om tijd vrij te maken voor hun familie. Als ze samenkomen met vrienden en familie is dit vaak geen korte samenkomst. Bij een uitgebreid etentje of een borrel komt dus geen haast kijken.

 

Bedrijfscultuur

In de bedrijfscultuur is een handdruk een gebruikelijke groet. Ook houden Maltezen van punctualiteit, maar je wordt er niet op afgerekend als je een beetje vertraging hebt. Van vergaderingen verwacht men dat het in ieder geval twee weken van tevoren wordt ingepland, zodat iedereen hier rekening mee kan houden in zijn of haar agenda. Ook vinden Maltezen het belangrijk te worden aangesproken in hun functie, totdat zij jou vertellen dat je ze bij de voornaam mag noemen.

Daarnaast is het belangrijk dat je goed Engels spreekt, omdat zakelijk vooral Engels wordt gesproken. Als laatste wordt een cadeau of gebaar als blijk van dank erg gewaardeerd. Door bijvoorbeeld iets uit je eigen land of cultuur te geven laat je zien moeite te willen doen en laat je zien wat de ander voor je betekent.

 

Omgeving

Als eerste bij de omgeving: Valletta. De hoofdstad van Malta is een onderdeel van de UNESCO-werelderfgoed lijst. In Valletta staan vele gebouwen van duizenden jaren oud. Ook zijn er in Valletta nog sporen te zien van de Tweede Wereldoorlog. Door de rijke geschiedenis is dit echt een must see in Malta.

Houd je van vis? Dan kan een bezoekje in het vissersdorpje Marsaxlokk op een zondag niet ontbreken. Een van de leukste vismarktjes van het land is hier te vinden en naast dat, zijn er ook enorm veel felgekleurde bootjes in de haven te vinden.

Bezoek ook de Dom van Mosta! Deze Dom is indrukwekkend van binnen en buiten. Naast het uiterlijk zit er ook een leuke geschiedenis aan. Deze Dom is namelijk vernietigd door een bom in de Tweede Wereldoorlog, die niet is ontploft. De bom wordt nu tentoongesteld, zeker de moeite waard van een bezoek!

Als laatste kan een bezoekje aan de Blue Lagoon niet ontbreken. Hier kan je schitterend snorkelen en zwemmen. Dit is een van de meest toeristische plekken op Malta, door het mooie strand en de heldere blauwe zee.

 

Do’s en don’ts

Do’s

  • Houdt rekening met de sterke religies op Malta, kleed je gepast wanneer je bijvoorbeeld een kerk bezoekt en respecteer religieuze feestdagen
  • Geniet van de humor van Maltezen en wees niet bang om een grap te maken.
  • Neem actief deel aan vergaderingen, want jouw mening wordt gewaardeerd.

Don’ts

  • Schep niet op over je welvaart of de dingen die je bezit. Wees bescheiden.
  • Vermijd het gebruik van scheldwoorden.
  • Wees voorzichtig in het voeren van discussies over: politiek, immigranten en sport

 

Heeft deze blog jou nieuwsgierig gemaakt over een stage op Malta? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we de mogelijkheden voor een stage op Malta!

Over de schrijver
Studenten inspireren en enthousiasmeren voor een buitenland stage is mijn passie. Door middel van blogs, tips, verhalen van andere studenten en een goede begeleiding helpen we jaarlijks tientallen studenten aan hun droomstage.
Reactie plaatsen