arrow_drop_up arrow_drop_down
Podcast: Stage in Amerika
6 juli 2020 

Podcast: Stage in Amerika

Podcast alert!

Studievereniging FBS maakt elk schooljaar een toffe podcast serie. FBS is een studievereniging die is opgericht voor de Facility Management opleiding voor hogeschool Saxion in Deventer. Zij hebben het afgelopen half jaar podcasts opgenomen met studiegenoten en professionals over onder andere wereldwijde stages. In een van de afleveringen wordt onze eigen Bram geïnterviewd over zijn facilitaire buitenland stage naar de Verenigde Staten. Bram heeft van augustus 2019 tot en met februari 2020 stage gelopen in San Francisco op het hoofdkantoor van Uber en vertelt hier alles over.

 

Bram vertelt over…

Hij vertelt in deze aflevering van de podcast hoe het leven eraan toe gaat aan de andere kant de Noordelijke Atlantische Oceaan, wat hem motiveerde voor een buitenland stage en hoe het proces van een stage zoeken via The World of YES er voor een student uit ziet. Bram’s hogeschool, Saxion in Deventer, heeft contact met veel wereldwijde stage bedrijven voor hun studenten, maar geen enkel bedrijf in Amerika. Bram vertelt waarom hij juist zo graag naar Amerika wilde en waarom hij hierbij de hulp heeft ingeroepen van The World of YES.

Tijdens zijn stageperiode bij Uber heeft Bram veel geleerd over het facilitaire werkveld in de praktijk. Hij vertelt dat hij eigenlijk helemaal niet werd behandeld als stagiair en veel verantwoordelijkheden kreeg. Zijn positieve ervaring met de collega’s zorgde ervoor dat hij zich snel welkom voelde en een half jaar veel heeft geleerd. Als onderzoeksproject heeft Bram een opdracht gedaan op het gebied van duurzaamheid. Hij vertelt dan ook over wat zijn inbreng was bij het GreenTeam van Uber.

 

Naast de werkervaring vertelt hij ook over zijn ervaringen als student in een vreemde stad aan de andere kant van de wereld. Hoe hij vrienden heeft gemaakt, wat hij zoal deed buiten werk en wat hij heeft gezien van de Verenigde Staten, kun je horen (en zien) in de Podcast van FBS. Benieuwd wat Bram allemaal te vertellen heeft?

 

Luister hier de podcast: https://www.youtube.com/watch?v=2VeqWtvl9I0

 

Wij interviewden Bram ook toen hij nog in de US of A woonde. Die ervaringen lees je hier. Enthousiast geworden van de positieve verhalen van Bram en benieuwd naar de mogelijkheden voor een buitenlandstage? Plan gratis een kennismakingsgesprek in of mail naar info@the-world-of-yes.com

Over de schrijver
Studenten inspireren en enthousiasmeren voor een buitenland stage is mijn passie. Door middel van blogs, tips, verhalen van andere studenten en een goede begeleiding helpen we jaarlijks tientallen studenten aan hun droomstage.
Reactie plaatsen